Oсмото издание на Европейската седмица на спорта  #BeActive стартира в

...
Oсмото издание на Европейската седмица на спорта  #BeActive стартира в
Коментари Харесай

Европейската седмица на спорта стартира в Панагюрище

Oсмото издание на Европейската седмица на спорта  #BeActive започва в Панагюрище, в зала „ Арена Асарел “, на 23 септември.  Събитието бе проведено от Министерството на младежта и спорта, Община Панагюрище и Асоциацията на спортните клубове в община Панагюрище.

Много позитивни страсти, състезателен дух и възторг изпълваха препълнената „ Арена Асарел “- център на събитието.

Като хазаин кметът на община Панагюрище  г-н Белишки първи приветства всички спортисти и посетители, акцентирайки, че „ изборът Европейската седмица на спорта да започва точно в Панагюрище е самопризнание за развиването на спорта в община Панагюрище “. Кметът благодари и на „ Асарел-Медет ” и на „ Тракийски хотелиери ” за дейното им подпомагане  за стабилно развиване на спорта, както и за поддръжката за наградата „ Панагюрище – Европейски град на спорта 2022 ”.

Символичното  начало на самодейността бе сложено от заместник-министъра на младежта и спорта господин Петър Бучков, който връчи почетен плакет на кмета на община Панагюрище господин Белшки за отличното партньорство при осъществяване на акцията.

На събитието участваха доста публични посетители: господин Васил Миленчев-старши специалист в дирекция „ Регионална съгласуваност и надзор “ на Министерството на младежта и спорта за област Пазарджик, господин  Райко Василев - полицейски контрольор „ Пътен надзор “  към районно управление (на МВР) на МВР-Панагюрище, представители на МВР-Панагюрище, шефове на учебни заведения, детски градини и обществени институции, както и госпожа Бисерка Янева- шеф  „ Човешки запаси “  в  „ Асарел Медет “ АД и господин Николай Иванов - шеф на  „ Тракийски хотелиери “ ЕООД, които също насочиха приветствия и показаха подготвеност за поддръжка при бъдещи начинания.

Посланици на спорта на Панагюрище, излъчени от спортните клубове в община Панагюрище за най-високи оценки в интернационалните и национални надпревари, Мария Оряшкова, Каролина Лилова, Десислава Ботева, Нелина Петришка, Силвана Байкова, Илчо Машев и Ваня Шиндарова бяха част от спортното събитие.

С демонстрации, изпълнени с доста състезателен  хъс,  местните противоречиви клубове по футбол,  хандбал, самбо, джудо, таекуон-до, кик бокс, шах, волейбол, тенис,тенис на маса и клубовете по мотоциклетизъм и картинг наситиха събитието като демонстрираха мощ, дисциплинираност и безупречни спортни умения.

Панагюрище още веднъж се отличи като упорит състезателен център и сподели, че вършим това дружно и че всички ние можем да сме #BeActive.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР